FAQ Over ons Contact

Wat zijn de mogelijkheden op gebied van decoratieve wandtegels?

Wandtegels worden al decennia gebruikt als decoratie. Vooral huiskamers en keukens werden vroeger van mooi beschilderde tegels voorzien. De tegel is nooit verdwenen als wandbekleding, dat komt natuurlijk vanwege de functionaliteit, maar ook vanwege de grote keus aan decoratieve wandtegels. Wat voor keus heeft u op gebied van wandtegel decoratie en wat wordt verstaan onder decoratie tegels? In dit artikel krijgt u er antwoord op.

Wat wordt verstaan onder decoratieve wandtegels?

Wandtegels worden al jarenlang gebruikt vanwege de functionaliteit. In huishoudens werden voorheen vooral de keuken en badkamer voorzien van wandtegels. Tegenwoordig vinden we de wandtegels echter terug in de gehele woning. Ook bedrijven maken veelvuldig gebruik van wandtegels. Dat komt door de ontwikkeling op gebied van design voor wandtegels. De tegels worden tegenwoordig steeds mooier, natuurlijker en stijlvoller. We zouden daarom kunnen zeggen dat eigenlijk alle wandtegels decoratief zijn, maar onder decoratie tegels worden de tegels bedoeld die opvallender zijn dan andere tegels. U kunt dan denken aan wandtegels met een beschildering, een patroon of opvallende uitstraling.

Wat voor wandtegel decoratie past bij mij?

Wilt u een wandtegel decoratie in uw huiskamer, keuken of badkamer? Dan bestaan er veel mogelijkheden. Voor de keuken zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een handbeschilderd tegeltableau. Dat staat heel landelijk en sfeervol. Wilt u een mooie wand in de woonkamer? Dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wandtegels die lijken op natuursteen, een wand van grote donkere tegels of een wand van keramisch leisteen. Bent u op zoek naar iets speciaals voor in de badkamer? Dan is het een goed idee om één wand te voorzien van mozaïektegels.

De keus voor de decoratieve wandtegel hangt af van uw smaak en de inrichting van uw woning. Bij Het Tegelplein vindt u vloer- en wandtegels die bij alle mogelijke interieurstijlen passen. Van klassiek, modern, landelijk tot industrieel; er bestaan decoratieve wandtegels in elke stijl.

Een achterwand bij het fornuis

Wilt u een achterwand bij het fornuis laten voorzien van wandtegels? U kunt dan het best kiezen voor tegels die voorzien zijn van een glazuurlaag. Hierdoor kan er geen vuil of vocht in de tegel trekken. Er bestaan mooie decoratieve tegels met glazuur.

Decoratie tegels en meer bij Het Tegelplein

Bent u op zoek naar decoratie tegels? Dan bent u bij Het Tegelplein aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment tegels op voorraad, waaronder mooie decoratieve wandtegels. Op onze website kunt u een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden. U bent natuurlijk ook welkom om alles eens in het echt te komen bekijken in onze grote showroom. Wij staan klaar voor al uw vragen en voorzien u graag van advies. Het Tegelplein levert producten en diensten aan particulieren, maar ook zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen, onze openingstijden staan vermeld op de website. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor u en/of uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday