FAQ Over ons Contact

Toilet ideeën in de stijl industrieel

Kan jouw toilet wel eens een make-over gebruiken of is het nodig aan vernieuwing toe? Hou je van een natuurlijke maar ook stoere look? Dan zou je jouw toilet kunnen renoveren in de industriële stijl. Maar wat is de industriële stijl precies? In dit artikel geven we daar antwoord op en we geven meerdere toilet ideeën in de stijl industrieel.

Wat is de industriële woonstijl?

De industriële woonstijl staat voor een functioneel interieur met rechte lijnen en materiaal dat tegen een stootje kan. Dat komt omdat de industriële stijl voortkomt uit de inrichting van een fabriekshal. Je kunt dan denken aan stalen constructies, betonnen vloeren, veel ruimte en hoge ramen. De charme van deze stijl zit in het stoere karakter met een ruw randje. De meubels en materialen die gebruikt worden zijn doorleefd, krachtig en grof. Hierdoor krijgt een woning of ruimte een heel eigen karakter. De stijl ontstond doordat oude fabriekspanden werden opgekocht om woonruimte van te maken. Mooie oude stenen wanden, betonnen vloeren en grote metalen trappen bleven achter in de woonruimte, naar tevredenheid van de bewoners. Een nieuwe stijl was geboren.

Op dit moment is de industriële stijl heel hip. Dat komt terug in lampen met duidelijk zichtbare fittingen, tafels gemaakt van een werkbank en de combinatie van hout en metaal. Zelfs het kleinste kamertje van ons huis is geschikt voor de industriële stijl.

Toilet ideeën industrieel

Als je een industrieel toilet wilt, dan kun je het best gebruik maken van een combinatie van materialen. Je kunt ruwe materialen terug laten komen zoals onbewerkt hout of grove tegels op de vloer. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het leidingwerk gewoon onbewerkt te laten zien. Eventueel kun je het spuiten in een metallic kleur.

De industriële stijl is stoer. Donkere kleuren zoals grijs of zwart versterken deze stijl. Je kunt dat bijvoorbeeld terug laten komen door een mooie zwarte industriële lamp aan de plafond van het toilet te hangen. Hou het toilet verder heel simpel, maak gebruik van strakke lijnen en combineer donkere tegels met houten accessoires en neutrale kleuren voor het sanitair. Wit en beige passen heel goed bij de overige materialen en kleuren.

Meer toilet ideeën industrieel: Maak eens gebruik van een afwijkend materiaal als messing of koper, bijvoorbeeld voor een inbouwkraan bij de wastafel. Dat combineert enorm goed met stoere en donkere kleuren van de tegels.

Een industrieel toilet bij Het Tegelplein

Ben je op zoek naar toilet ideeën industrieel? Kom dan inspiratie opdoen in de showroom van Het tegelplein in Hoogeveen. Onze showroom is maar liefst 400 m2 groot. Je vindt er een groot assortiment aan tegels en sanitair in allerlei stijlen zoals klassiek, modern en industrieel. Wij helpen je graag om de juiste keus te maken!

Ter inspiratie hebben we verschillende opstellingen van badkamers gecreëerd. Zo kun je alvast een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden. Natuurlijk adviseren wij jouw ook graag. Neem eens rustig een kijkje in onze showroom naar alle tegels die wij bieden. Je mag altijd één of meerdere tegels mee naar huis nemen. Zo kun je thuis goed zien hoe de tegels in jouw toilet staan. Dit helpt je om de beste keus te kunnen maken.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday