FAQ Over ons Contact

Schimmel badkamer verwijderen; wat is de beste manier?

U heeft er vast wel eens mee te maken gehad: Schimmels in de badkamer. Maar hoe kunt u het best schimmel uit de badkamer verwijderen? De badkamer is een afgesloten natte ruimte in het huis, hierdoor kunnen er snel schimmels ontstaan. U ziet dat terug door zwarte vlekjes op het plafond. Deze kunnen zich vermeerderen en vergroten. Ook de voegen en kitranden van de badkamer worden meestal niet gespaard. De schimmels gaan tussen de voegen zitten en de kitranden verkleuren vaak zwart of soms oranje.

Gelukkig zijn er een aantal oplossingen om badkamer schimmel te verwijderen. In dit blog vertellen wij hoe u dit het best kunt doen. Heeft u net een nieuwe badkamer of bent u van plan een nieuwe badkamer te laten plaatsen? Er zijn ook manieren om schimmels te voorkomen, ook hier geven wij tips voor.

Schimmel badkamer verwijderen; zo doet u dat

Er bestaan veel middelen om schimmel uit de badkamer te verwijderen. U kunt deze vinden bij alle grote supermarkten en bouwmarkten. Dit zijn echter vaak agressieve middelen die niet goed zijn voor de tegels van uw badkamer, bovendien zijn ze ook slecht voor uw gezondheid.

Badkamer schimmel verwijderen kunt u het best doen met soda. U lost 10 gram soda op in een liter warm water. Hierna dept u met een doek of spons het sodawater op de schimmelvlekken. Laat het enige tijd inwerken tot het geheel opgedroogd is. De schimmels zijn niet bestand tegen soda, hierdoor zullen de vlekken verminderen. Het kan zijn dat de schimmels na één behandeling nog niet weg zijn. Herhaal het proces dan nog eens na een aantal dagen.

Hoe kunt u zwarte kitranden schoonmaken?

U kunt zwarte kitranden schoonmaken door gebruik te maken van bleekwater. Vul een plantenspuit met bleekwater en spray de voegen en kitranden hier goed mee in. Laat het bleekwater een aantal uur inwerken. Spoel de voegen en de kitranden daarna af met stromend water. Indien nodig kunt u gebruik maken van een spons of borstel om de randen extra schoon te poetsen. Uw badkamer zal er enorm van opknappen.

De badkamer schoonhouden tegen schimmels

Om uw badkamer vrij te houden van schimmels is het belangrijk om de badkamer zo schoon mogelijk te houden. U kunt dit het best doen door de badkamer wekelijks schoon te maken. Doe dit niet met een agressief schoonmaakmiddel, want dit is niet goed voor de tegels. Het best kunt u gebruik maken van een zacht en natuurlijk schoonmaakmiddel, zoals groene zeep of schoonmaakazijn.

Het voorkomen van schimmel in de badkamer

Badkamer schimmel verwijderen, zwarte kitranden schoonmaken; het zou natuurlijk het best zijn als dit niet nodig was. Schimmels ontstaan in de badkamer door condensatievocht. U kunt dit oplossen door betere ventilatie en door de verwarming voor het douchen aan te zetten. Ook zou u kunnen kiezen voor vloerverwarming. Goed voor het voorkomen van schimmels en heerlijk warm voor de voeten! Daarnaast is het verstandig om na het douchen de badkamer goed af te drogen.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday