Inspiratie Over ons Contact

Superstunts op de volgende vloertegels - Evoque White 80x80  -  Groove Antraciet 61x61  -  Manoir Noir 60,4x90,6

Inbouwkraan badkamer aanschaffen?

Heb jij een nieuwe kraan nodig in de badkamer? Of ben je van plan de badkamer te renoveren en ben je op zoek naar de mogelijkheden op gebied van sanitair? Steeds meer mensen kiezen voor een inbouwkraan in de badkamer. Dat geeft een hele luxe uitstraling! Maar wat is een inbouwkraan precies en welke stijl inbouwkraan past bij jouw badkamer? In dit artikel kun je er meer over lezen!

Verschil opbouwkraan en inbouwkraan badkamer

Het verschil tussen een inbouwkraan en een opbouwkraan is het aantal onderdelen dat op het sanitair aanwezig is. Zo wordt een opbouwkraan met alle onderdelen in zijn geheel op een wasbak of aan de muur van de douche gemonteerd. Een inbouwkraan wordt voor een groot deel ingebouwd in de muur. Dat heeft een aantal voordelen: Het sanitair is makkelijker schoon te maken, het scheelt veel ruimte en het staat heel luxe en modern.

Je kunt niet alleen kiezen voor een inbouwkraan bij de wastafel, maar ook de kraan van het bad of de douche kan in de muur worden weggewerkt. Rust in de badkamer wordt gecreëerd door de glijstang van de douche weg te laten. In de plaats komt een plafond arm of een arm in de muur. Aan de plafondarm kun je de hoofddouche of een regendouche aansluiten.

Voor- en nadelen van een inbouwkraan

Een kraan die uit de muur komt ziet er heel luxe en modern uit, maar het heeft ook enkele nadelen. De naam zegt het al: Een inbouwkraan moet ingebouwd worden, dat is meer werk en je hebt er inbouwruimte voor nodig. Ook bij een defect, of als de kraan vervangen moet worden, heb je meer werk dan bij een opbouwkraan.

Voordelen inbouwkraan:

Nadelen inbouwkraan:

Welke stijl inbouwkraan past bij mijn badkamer?

Kranen werden voorheen vooral in chroom of wit uitgevoerd, tegenwoordig kun je voor veel meer kleuren en materialen kiezen. Wat dacht je van een mooi mat zwarte inbouwkraan in jouw moderne witte badkamer? Natuurlijk heb je nog veel meer andere keuzes zoals messing, koper, geborsteld goud of RVS!

De stijl van de inbouwkraan kun je het best laten afhangen van de stijl van jouw badkamer. RVS, chroom en mat zwart zijn materialen en kleuren die heel mooi staan in een moderne badkamer. Laat je een badkamer plaatsen in een klassieke of romantische stijl? Daar past messing, koper of goud heel goed bij.

Inbouwkraan badkamer kopen bij Het Tegelplein

Ben je op zoek naar een mooie inbouwkraan voor jouw badkamer? Kom dan inspiratie opdoen in de showroom van Het tegelplein in Hoogeveen. Onze showroom is maar liefst 400 m2 groot. Je vindt er een groot assortiment aan tegels en sanitair; tegels, douches, maar natuurlijk ook inbouwkranen en opbouwkranen. Wij helpen je graag om de juiste keus te maken!

Ter inspiratie hebben we verschillende opstellingen van badkamers gecreëerd. Zo kun je alvast een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden. Natuurlijk adviseren wij jouw ook graag. Als je een inbouwkraan wilt kopen, dan ben je ook vast op zoek naar andere materialen voor de badkamer. Neem eens rustig een kijkje in onze showroom naar alle tegels die wij bieden. Je mag altijd één of meerdere tegels mee naar huis nemen. Zo kun je thuis goed zien hoe de tegels in jouw badkamer staan. Dit helpt je om de beste keus te kunnen maken.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday