FAQ Over ons Contact

Hoe hoog wastafel plaatsen?

Is uw badkamer toe aan een nieuwe wastafel? Dan kunt u deze laten installeren door een specialist, maar u natuurlijk kunt ook zelf de wastafel plaatsen. Als u een beetje handig bent is dit niet zo’n hele lastige klus. ‘Hoe hoog moet ik de wastafel plaatsen’ is echter wel een hele logische vraag. Het is namelijk belangrijk dat de wastafel op een dusdanige hoogte hangt dat u en uw gehele gezin er comfortabel gebruik van kan maken.

In dit blog kunt u lezen wat de ideale hoogte van een wastafel is.

Wastafel plaatsen

Hoe hoog moet ik een wastafel plaatsen?

Wilt u een wastafel gaan ophangen, maar vraagt u zich af wat de beste hoogte is? De meeste mensen kiezen voor een hoogte tussen 80 en 95 cm hoog. Nederlanders zijn gemiddeld gesproken vrij lang, daarom hangt de wastafel vaak op een hoogte van zo’n 90 cm. Er bestaat dus geen ideale standaard hoogte. Deze is namelijk afhankelijk van de lengte van de gebruikers.

Woont u thuis alleen? Dan is de beste hoogte makkelijk te bepalen. U kunt bijvoorbeeld nagaan hoe hoog het aanrecht van uw keuken hangt. Is dit een aangename hoogte voor u of krijgt u pijn in uw rug doordat u voorovergebogen staat tijdens het koken? Woont u samen of met een gezin? Dan zal de wastafel ergens tussen 80 cm en 95 cm gehangen moeten worden.

Hoe meet ik de hoogte van een wastafel af?

Een wastafel heeft een bepaalde hoogte, hier dient u rekening mee te houden bij het afmeten. De hoogte waar de wastafel moet komen meet u af vanaf de bovenzijde van de kom of wastafel. Een goede hoogte is bijvoorbeeld 90 cm hoog, dit wordt gemeten van de grond tot de bovenkant van de wastafel. Natuurlijk is deze hoogte afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Wilt u afmeten hoe hoog u de wastafel moet plaatsen? Meet dan de hoogte van de wasbak en trek deze af van de hoogte waarop u de tafel wilt plaatsen. Moet de wasbak op 90 cm gehangen worden en is de wasbak 20 cm hoog? Dan plaatst u de wastafel op 70 cm hoogte gemeten van de vloer.

Hoe wordt de wastafel geplaatst voor kinderen en gehandicapten?

De meeste kinderen maken gebruik van dezelfde wastafel als hun ouders. U hoeft geen rekening te houden met hun lengte bij het bepalen van de ideale hoogte. Ze groeien namelijk zo snel dat u ieder jaar de hoogte zou moeten bijstellen. Een opstapje om goed bij de wastafel te komen is voldoende.

Heeft u een aparte wastafels voor de kinderen? Dan is een hoogte van 50 cm ideaal voor kinderen tot en met 12 jaar.

De beste wastafelhoogte voor rolstoelgebruikers is 80 cm. Op deze hoogte kan de rolstoelgebruiker makkelijk onder de wastafel komen en gebruik maken van de wastafel. Dit is een standaardhoogte, als de gebruiker een stuk hoger zit, dan zal de hoogte aangepast moeten worden.

Het Tegelplein; voor tegels, sanitair én montage

Hoe hoog wastafel plaatsen? De meeste wastafels worden op een hoogte tussen 80 en 95 cm opgehangen. De beste hoogte is echter afhankelijk van de lengte van de gebruikers. U kunt ervoor kiezen om zelf de wastafel op te hangen, maar u kunt de wastafel ook door een specialistisch bedrijf laten installeren. Het Tegelplein helpt u er graag bij! Bij ons kunt u terecht voor alle mogelijke tegels voor uw keuken, woonkamer en badkamer. Wij bieden ook een mooi assortiment sanitair aan, zoals bijvoorbeeld wastafels. Kom eens langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken!

 

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday