FAQ Over ons Contact

Alles over industriële wandtegels; wat zijn het en waar kunt u ze voor gebruiken?

De keus op gebied van wandbekleding is groot. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor behang, stucwerk, verf of echt hout. De opkomst van wandtegels is de laatste tijd echter niet te stuiten. Dat komt waarschijnlijk door de vele mogelijkheden en de nieuwe looks die ontwikkeld zijn voor wandtegels. Zo zijn industriële wandtegels op dit moment erg hip. Maar wat zijn industriële wandtegels precies en waar kunt u wandtegels die industrieel ogen voor gebruiken? In dit blog kunt u er alles over lezen.

Wat zijn industriële wandtegels?

Wandtegels die industrieel genoemd worden zijn tegels die een stoere look hebben. Hierdoor sluiten ze goed aan op de industriële woonstijl. Deze stijl is de laatste jaren erg populair geworden. De industriële stijl komt voort uit de ontwikkeling van woonruimtes in oude fabrieken of industriepanden. In een fabriek ligt meestal een kale vloer van beton, de wanden zijn ook vaak van beton gemaakt of bestaan uit oude stenen muren. Aan deze sterke materialen werden stoere onderdelen toegevoegd als hout en staal. Een nieuwe interieurstijl was geboren.
Industriële wandtegels zijn ontwikkeld om aan te sluiten op deze trend. De tegels hebben dan ook een stoere, ruwe, gebruikte en sterke look. U kunt daarbij denken aan licht grijze betonlook tegels, maar ook aan mooie donkergekleurde tegels of tegels in een lichte zandkleur. Voor de vloer worden vaak tegels gebruikt in een groot formaat. Dat geeft een stoere look. Deze grote formaat tegels kunt u ook op de wanden plaatsen voor een rustig beeld. Een kleiner formaat wandtegel is echter ook mogelijk, hierdoor zorgt u voor meer leven en afwisseling in de ruimte. U kunt dat bijvoorbeeld doen door wandtegels in het formaat van een baksteen te plaatsen op de wanden. Dit maakt een ruimte heel levendig en authentiek.

Waarvoor kunt u wandtegels die industrieel zijn gebruiken?

Wandtegels met een industriële look kunt u in vrijwel alle ruimtes van uw woning plaatsen. Heeft u de industriële stijl in uw woonkamer? Industriële wandtegels sluiten daar heel mooi op aan. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor stoere tegels op de wanden om aan te sluiten op een oude rustieke houten vloer.
De wandtegels zijn in verschillende kleuren en formaten te verkrijgen, daardoor sluiten zo ook goed aan op industriële vloertegels. De laatste jaren brengen mensen de industriële stijl ook vaak naar de badkamer. Dit is namelijk een prachtige ruimte voor de stoere en natuurlijke look. Mooie stenen tegels, gecombineerd met hout, wit sanitair of een stoere zwarte kraan; ziet u het al voor zich?
Industriële wandtegels passen ook erg goed bij een kantoor, bedrijf of instelling. De stijl is erg passend en sfeervol in een professionele setting. U kunt uw hele eigen stijl bepalen door gebruik te maken van vloer- en wandtegels van dezelfde look, maar dan in een ander formaat.

Industriële keuken tegels

Als er één plek is waar mensen op dit moment industriële wandtegels willen plaatsen, dan is het wel in de keuken. Het Tegelplein heeft een groot assortiment industriële keuken tegels, wij spelen namelijk graag in op de wens van onze klant. U kunt de wandtegels in de keuken voor de achterwand gebruiken of misschien voor het kookeiland of bar. Deze stijl past echter ook erg goed op de wanden rond uw eettafel.

Industriële wandtegels bij Het Tegelplein

Bent u op zoek naar wandtegels die industrieel zijn? Wilt u industriële keuken tegels plaatsen op de wanden van uw keuken of eethoek? Dan bent u bij Het Tegelplein aan het juiste adres! Wij bieden een groot assortiment vloer- en wandtegels in allerlei verschillende stijlen.
Kom langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken! Wij verwelkomen u graag!

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday