Sfeerbepalende achterwand wandtegels voor de keuken

Vloer- en wandtegels zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse woonkamers en bedrijfsruimtes. Deze vorm van vloer- en wandbekleding biedt namelijk alle voordelen: Sfeer, gebruiksgemak en duurzaamheid. Wandtegels werden voorheen vooral gebruikt voor de badkamer en keuken. Er was een periode dat de achterwand van de keuken vaak bekleed werd met andere materialen, zoals RVS, stucwerk en glas. De laatste tijd is de tegel weer in opmars, een achterwand met wandtegels in de keuken is dan ook zeer praktisch, tijdloos en stijlvol.

In dit blog kun je lezen waarom tegels voor de keuken achterwand zo sfeerbepalend zijn en hoe u hiervan kunt profiteren.

Wat verstaan we onder achterwand wandtegels voor de keuken?

Op de achterwand rond het fornuis en het keukenblok komt vaak vuil en waterdamp terecht, dit is afkomstig van het koken. Wanneer we het hebben over een achterwand in de keuken, dan hebben we het daarom vooral over deze wand. Om te zorgen dat vuil en damp niet de muren verpest worden tegeltjes voor de keuken achterwand gebruikt. Deze houden vuil en waterdamp tegen en zijn heel eenvoudig schoon te maken.

Niet alleen de wand rond het keukenblok wordt gezien als achterwand in de keuken. U kunt namelijk ook denken aan een achterwand rond de eettafel of een achterwand bij een verlengde van het aanrechtblad waar enkele barkrukken staan. Tijdens het eten wordt vaak geknoeid, dit kan op de vloer terecht komen, maar ook op de wanden. Het is dan erg praktisch als dit vuil eenvoudig van de tegels afgenomen kan worden.

Hoe de tegels voor de keukenachterwand de sfeer in uw keuken bepalen

De reden waarom tegels voor de keuken achterwand weer zo populair zijn is vanwege de sfeer die ze brengen. De overige materialen, zoals RVS en stucwerk, hebben een neutrale en kille look. Achterwand wandtegels voor de keuken bestaan in verschillende kleuren, soorten en maten. Door gebruik te maken van bepaalde prints, motieven en patronen kunt u geheel zelf de sfeer bepalen die u voor ogen heeft. Voor iedere interieurstijl bestaan passende wandtegels. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een landelijke stijl met klassieke tegels of juist aan strakke en moderne wandtegels.

De achterwand van de keuken bepaalt dankzij het gebruik van tegels voor een groot deel de stijl en sfeer van de keuken.

Een nieuwe stijl in de keuken dankzij tegels voor de keuken achterwand

Wilt u de sfeer in uw keuken vergroten, maar wilt u liever niet de gehele keuken verbouwen? Maak dan gebruik van wandtegels om uw keuken een nieuwe stijl te geven. Plaats nieuwe tegels op de keuken achterwand en uw keuken heeft in no-time een geheel nieuwe look. Er bestaan vele soorten wandtegels. Hierdoor zult u zeker een tegel vinden die goed aansluit bij de rest van uw keuken, zoals het keukenblok, de meubels en alle accessoires. Als u bij Het Tegelplein een wandtegel komt uitzoeken, dan mag u een exemplaar meenemen naar huis om te zien of het bij uw keuken past.

Het is daarbij belangrijk dat u kiest voor wandtegels die voorzien zijn van een glazuurlaag. Vuil en vocht zou anders in de tegel kunnen trekken wanneer deze licht poreus is, zoals bijvoorbeeld natuursteen. Wij helpen u graag bij het maken van deze keus!

Wat voor tegeltjes voor de keuken achterwand bestaan er?

Er bestaan vele soorten tegels voor de keuken achterwand. De vorm van de tegel, het formaat, de kleur en het ontwerp zijn allen bepalende factoren voor de sfeer in uw keuken. Houdt u van een klassieke en landelijke woonstijl? Kleine tegeltjes voor de keuken achterwand passen daar heel goed bij. Enkele voorbeelden daarvan zijn Friese witjes, Delfts blauwe tegels en mooie handgemaakte Engelse tegels.

Achterwand tegels voor de keuken bestaan natuurlijk ook voor de moderne keuken. De huidige trend daarbij is om gebruik te maken van tegels in een groot formaat. Het doortrekken van wandtegels in dezelfde grootte en stijl als de vloertegels naar kookeiland, bar en wand wordt steeds vaker gedaan. Dit zorgt voor een strak geheel in de keuken waardoor er rust, maar ook sfeer ontstaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wandtegels met een moderne uitstraling, zoals betonlook, marmer, houtlook of leisteen. Op onze website kunt u een goed beeld krijgen van deze moderne stijl.

Waar moet u rekening mee houden bij het uitzoeken?

Het is logisch dat u de wandtegels voor uw keuken uitzoekt op uw smaak en de stijl van uw keuken. Er zijn echter een aantal zaken waar u op moet letten. Allereerst moeten de tegels tegen vuil en water kunnen. Daarnaast is het verstandig om voor contrast te zorgen als u speelsheid in uw keuken wilt. Dit kunt u doen door te kiezen voor tegels in verschillende kleuren, patroon tegels en mooie exclusieve tegels.

Wilt u een rustige en moderne sfeer in uw keuken? Dan kunt u het best kiezen voor een wandtegel in één bepaalde kleur en stijl. Eventueel kunt u zorgen voor een subtiel detail door te kiezen voor een tegel met reliëf of afwisseling in formaat van de wandtegel.

Achterwand wandtegels keuken kopen bij Het Tegelplein

Bent u op zoek naar tegels voor de keuken achterwand? Dan bent u bij Het Tegelplein aan het juiste adres! Wij bieden een groot assortiment vloer- en wandtegels, in verschillende formaten en stijlen. Wilt u uw keuken een metamorfose geven? Kom dan mooie wandtegels uitzoeken bij ons!

U bent van harte welkom om de gehele collectie in het echt te komen bekijken in onze grote showroom. Wij staan klaar voor al uw vragen en voorzien u graag van advies. Het Tegelplein levert producten en diensten aan particulieren, maar ook zakelijke klanten kunnen bij ons terecht.

Wij zijn gevestigd in Hoogeveen, onze openingstijden staan vermeld op de website. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor u en/of uw bedrijf? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan via onze website.