FAQ Over ons Contact

10 tips voor het verbouwen van je badkamer

Wil je je badkamer verbouwen in Hoogeveen? Dan heb je veel zaken om rekening mee te houden. In dit blog geven we 10 tips die je kunt gebruiken als checklist, zodat je optimaal voorbereid bent wanneer je aan de badkamer verbouwing begint.

Tip 1: Badkamer verbouwen Hoogeveen; bereid je goed voor!

Voordat je begint met het verbouwen van je badkamer dien je jezelf de volgende vragen te stellen:

Tip 2: Denk na over de werkzaamheden en materialen

Voordat je kunt beginnen met verbouwen moet je goed nadenken over de materialen die je wilt gebruiken en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Denk na over de volgende zaken:

Tip 3: Maak een plattegrond van de nieuwe badkamer

Heb je erover nagedacht hoe je nieuwe badkamer eruit moet zien? En kan dit plan ook daadwerkelijk uitgevoerd worden? Je komt erachter door jouw plannen op papier uit te tekenen. Als je de indeling van je badkamer goed hebt uitgedacht kom je op een later tijdstip niet voor verrassingen te staan.

Tip 4: Koop je materialen voordat je begint met verbouwen

Koop meubels en sanitair voordat je begint met verbouwen, zodat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt. Het gaat namelijk een stuk makkelijker als je alles al in huis hebt.

Tip 5: Controleer de oude leidingen en afvoeren

Zijn de afvoeren en de oude leidingen nog goed? Is er veel kalkvorming, dan is het raadzaam om de leidingen te vervangen.

Tip 6: Maak goede afspraken met monteurs

Als je een gedeelte van de verbouwing uitbesteedt, dan is het belangrijk om goede afspraken met monteurs te maken. zo weet je hoe lang de verbouwing ongeveer gaat duren.

Tip 7: Houd rekening met de prijs van plaatsing

Als je via verschillende leveranciers sanitair en badkamermeubels koopt, hou dan rekening met de prijs van plaatsing. Vaak geven leveranciers alleen de prijs op van het materiaal en niet van de plaatsing.

Tip 8: Besteedt de werkzaamheden uit

Soms kan het gunstiger zijn om werkzaamheden uit te besteden. Als je een professional inhuurt, dan ben je verzekerd van kwaliteit. Nog een voordeel: Professionals krijgen vaak korting voor het leveren van sanitair en tegels.

Tip 9: Ruim zelf je oude badkamermeubilair op

Als je oude badkamer nog voorzien is van meubilair, dan is het verstandig om deze zelf af te breken en af te voeren. Dit scheelt jou in de kosten en de monteur tijd.

Tip 10: Badkamer verbouwen Hoogeveen; denk om je budget

Een budget maak je niet voor niets. Hou je dus aan je plan als je je badkamer wilt verbouwen. Laat je niet verleiden om duurdere opties te kiezen.

Badkamer verbouwen Hoogeveen? Bezoek onze showroom

Woon je in Hoogeveen en wil je je badkamer verbouwen? Kom dan eens langs in onze showroom! Je vindt bij ons de beste idee├źn en inspiratie voor jouw nieuwe badkamer.

Het Tegelplein is gevestigd aan de Kanaalweg 5a in Hoogeveen-Drenthe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Op onze website staan onze openingstijden vermeld. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons of kom eens langs!10 tips voor het verbouwen van je badkame

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday