FAQ Over ons Contact

Wandtegels keuken; welke zijn geschikt en welke stijl is modern?

Wil jij jouw keuken gaan renoveren? Voor de achterwand van de keuken heb je dan meerdere keuzes. Je kunt kiezen voor RVS, voor stucwerk of voor tegels. De meeste mensen kiezen voor tegels in de keuken. Deze zijn niet alleen zeer geschikt vanwege hun onderhoudseigenschappen, tegels op de muur staan ook gewoon mooi. Daarnaast heb je enorm veel keus, niet alleen wat betreft kleur en vorm, maar ook verschillende materiaal soorten. In dit artikel kun je meer lezen over wandtegels voor de keuken. Wat is de beste keus en wat is tegenwoordig modern?

De beste keus voor achterwand tegels in de keuken

Wandtegels in de keuken maken de ruimte niet alleen sfeervol, ze hebben ook een functionele taak. In een keuken wordt gekookt, daar komen veel geurtjes, spetters en dampen bij vrij. Deze komen vooral op de spatwand van de keuken terecht. Je doet er daarom goed aan om achterwand tegels te plaatsen die makkelijk te reinigen zijn. Dat is de reden waarom er voor de achterwand meestal tegels worden gekozen van keramiek. Deze tegels zijn bovendien hittebestendig en waterdicht.

Wil je ook tegels plaatsen op de vloer van de keuken? Ook de vloer van de keuken wordt snel vies. Er wordt vaak veel op gemorst en het is een plek in het huis waar vaak constant in en uit gelopen wordt. Je kunt daarom voor de keukenvloer ook het best kiezen voor tegels die eenvoudig schoon te maken zijn. Wil je het liefst natuursteen wandtegels of vloertegels? Kies er dan voor om deze te laten impregneren, dan stoten ze vuil af en ze zijn makkelijker schoon te maken.

Wandtegels keuken; de nieuwste stijlen

Grijstinten, zwart en zandkleuren zijn tegenwoordig hele populaire kleuren voor de wandtegels in de keuken. Wat betreft de vorm kiezen steeds meer mensen niet voor de oude bekende vierkante tegel, maar steeds meer voor smalle tegelstroken. Deze tegelstroken kunnen in een afwijkend patroon op de muur geplaatst worden. Dat levert een speels en verrassend effect op. Heb je een grote keuken met veel ruimte? Dan is het een goed idee om meerdere wandtegels te combineren. Gebruik bijvoorbeeld achterwand tegels in de keuken van keramiek en natuurstenen wandtegels rond de eettafel. Hou je van een moderne stijl? Denk dan eens aan het gebruik van marmer in de keuken.

Wil je een gezellige, landelijke stijl in de keuken, zoals een Engelse keuken? Kies dan voor klassieke tegels die van een mooi patroon voorzien zijn en een zwart wit patroon op de vloer.

Wandtegels voor de keuken kopen

Ben jij op zoek naar wandtegels voor de keuken? Kom dan eens kijken bij Het Tegelplein. Op onze website kun je een mooie impressie krijgen van de mogelijkheden die wij bieden. Bij ons vind je alles op gebied van tegels, vloerverwarming en sanitair. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat je nog iets meer wilt weten of dat je de mogelijkheden eens in het echt wilt bekijken. Kom dan eens langs om onze showroom te bezoeken. Wij laten je graag alle mogelijkheden zien.

Wil je weten wat de wandtegel kosten zijn voor jou? Vraag dan hier een offerte aan! We maken een offerte op maat zodat je precies op de hoogte bent van de kosten voor jouw keuken.

Het Tegelplein is gevestigd aan de Kanaalweg 5a in Hoogeveen-Drenthe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Op onze website staan onze openingstijden vermeld. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons of kom eens langs!

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday