FAQ Over ons Contact

Tegels voor de badkamer; voorbeelden en tips

Wil jij jouw badkamer een mooie make-over geven? De sfeer van een badkamer wordt onder andere bepaald door de tegels die je kiest. Om een badkamer te moderniseren wil je natuurlijk wel meegaan met de laatste trends. In dit artikel laten we je daarom verschillende tegels voor de badkamer zien met voorbeelden en tips.

Badkamertegels kun je onderverdelen in vloertegels en wandtegels. De tegels zijn niet alleen bedoeld als verfraaiing van de badkamer, ze hebben ook een functie: Het beschermen tegen vocht. Dankzij de tegels kan vocht niet de wanden intrekken. Daarnaast zorgen de tegels ervoor dat de badkamer makkelijk schoon te maken is. Mocht er een tegel kapot gaan, dan zijn ze makkelijk te vervangen. Dat komt omdat de tegels in grote aantallen gemaakt worden. Daarom is een bepaalde tegel zelfs jaren later nog verkrijgbaar.

Wat voor tegels kiezen voor een badkamer?

Voor de badkamer kun je het best kiezen voor keramische tegels of voor tegels van natuursteen die geïmpregneerd zijn. De meeste mensen kiezen voor keramische tegels. Deze zijn goedkoper dan natuursteen en makkelijker schoon te maken. Keramische tegels worden op hoge temperatuur gebakken: Tussen 1000 en 1250 graden Celsius. Er worden bepaalde mineralen toegevoegd aan de klei zodat de tegels nog sterker zijn. Na het bakken van de tegels worden deze voorzien van een glazuurlaag. Deze laag zorgt onder andere voor de kleur en glans van de tegel, maar ook voor de waterbestendigheid. Badkamertegels van keramiek zijn erg gebruiksvriendelijk. Je zou ze zelf kunnen leggen, houden vuil en water tegen en zijn daardoor eenvoudig schoon te maken. Dankzij het glazuur zijn de tegels ook nog bestand tegen krassen.

Badkamertegels van natuursteen

Steeds meer mensen kiezen echter voor natuursteen. Dit heeft een hele mooie en luxe uitstraling. Wil je natuurstenen tegels gebruiken voor de badkamer? Zorg dan dat ze geïmpregneerd zijn en het liefst ook voorzien van een antislip laag. Natuursteen heeft de eigenschap dat het goed warmte vasthoudt. Hierdoor zijn tegels van natuursteen heel geschikt voor een badkamervloer die voorzien is van vloerverwarming.

Een nadeel van natuursteen is dat het moeilijker schoon te maken is. Je mag namelijk niet schoonmaken met chemische producten, die tasten het steen aan. Daarnaast is het leggen van natuursteen moeilijker, omdat de tegels meer oneffenheden hebben en niet helemaal recht zijn.

Badkamertegels voorbeelden

De keus voor de badkamertegels kan moeilijk zijn, er bestaan namelijk veel soorten. Je kunt niet alleen kiezen voor het materiaal, maar ook voor de grootte van de tegel en natuurlijk de kleur en stijl. Wij geven je daarom wat tips en tegels badkamer inspiratie.

Antraciet is al sinds lange tijd een populaire kleur voor de badkamer. Dat komt omdat de kleur een warme uitstraling heeft. Bovendien kan de kleur heel goed gecombineerd worden. Wit sanitair staat er heel mooi bij, maar ook verschillende houtsoorten.

De laatste jaren zijn lichtere kleuren voor de badkamer weer in opkomst. Het gaat dan vooral om lichte aardekleuren die zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Je kunt kiezen voor vloer- en wandtegels in één kleur, maar twee kleuren in de badkamer kan ook een heel mooi effect hebben.

Badkamertegels bij Het Tegelplein

Ben je blij met de badkamertegels voorbeelden in dit artikel? Heb je voldoende tegels badkamer inspiratie opgedaan, of wil je de tegels eens in het echt komen bekijken? Kom dan naar onze showroom in Hoogeveen! Hier kun je alle mogelijkheden eens rustig komen bekijken. Ter inspiratie hebben we verschillende opstellingen van badkamers. Wij voorzien we je graag van advies!

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday