Inspiratie Over ons Contact

Superstunts op de volgende vloertegels - Evoque White 80x80  -  Groove Antraciet 61x61  -  Manoir Noir 60,4x90,6

Sanitair tegels; wat zijn de mogelijkheden?

Wil je mooie sanitair tegels kopen voor jouw toilet of badkamer? De keus is dan enorm, maar voor welke kies je? Je kunt tegels krijgen in verschillende vormen, afmetingen en van bepaalde materialen. Deze materialen hebben hun eigen eigenschappen. Het is daarom verstandig om jezelf goed te informeren. Weeg alle voor- en nadelen tegen elkaar af en bepaal welke tegel de beste keus is.

De grootte van de tegel

De keus voor een bepaalde tegel wordt vaak gebaseerd op kleur en materiaal. De sfeer van een badkamer hangt echter ook voor een groot deel af van de grootte van een sanitair tegel. De meeste mensen kiezen voor grote tegels op de vloer en kleinere tegels op de wand, maar je kunt dit ook variëren.

Voordelen van grote sanitair tegels

Door het gebruik van grote sanitair tegels zorg je voor een rustige sfeer in de badkamer. Dat komt omdat er minder voegen te zien zijn. Daardoor zorgen de grote tegels voor een ruimtelijke uitstraling. Je badkamer zal dan ook groter lijken als je kiest voor grotere tegels. Grote tegels bestaan in verschillende materialen en uitvoeringen zoals betonlook, natuursteen en marmerlook.

Grote wandtegels hebben echter wel enkele nadelen. Het vergt namelijk veel meer denkwerk om de voeglijnen in de badkamer te bepalen. Daarnaast is het moeilijker om tegels rond meubels en buizen te leggen. Het snijwerk en leggen van grote tegels is daarom een lastig karwei.

Badkamer met kleine wandtegels

Wil je een badkamer met een vrolijker en speelser effect? Kies dan voor kleine sanitair tegels. Voorbeelden daarvan zijn mozaïek tegels, Portugese tegels of Friese witjes. Het best kun je ervoor kiezen om een deel van de badkamer te voorzien van deze tegels. Het zal namelijk veel te druk worden als je de gehele badkamer van deze tegels voorziet. Je kunt deze tegels combineren met kleine wandtegels in een effen kleur.

Het nadeel van kleine wandtegels is het vele voegwerk. Dat kost niet alleen meer materiaal (voegmiddel), het vergt ook meer onderhoud om de voegen schoon te houden.

Voor welk materiaal kies je?

Sanitair tegels kun je van verschillende materialen krijgen. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen. We bespreken de verschillende keuzes:

Keramiek

Keramiek is nog altijd het meest gebruikte materiaal voor sanitair tegels. Dat komt omdat ze voordelig zijn, makkelijk te snijden en plaatsen, ze zijn volledig waterdicht en heel eenvoudig in onderhoud.

Graniet

Wil je een badkamer of toilet plaatsen die jarenlang meegaat? Overweeg dan eens graniet als materiaal voor de sanitair tegel. Deze tegels zijn enorm duurzaam, slijtvast en heel makkelijk in onderhoud.

Mozaïek tegels

Wil je een speels effect in jouw badkamer of toilet? Dan is mozaïek een hele goede keus. Dit zijn zeer kleine tegels in vrolijke kleuren die voor een mooie decoratie zorgen. Mozaïek tegels worden meestal verkocht in speciale matten. Hierdoor zijn ze makkelijk te plaatsen en af te werken.

Sanitair tegels van natuursteen

Sanitair tegels van natuursteen zijn sterke tegels die zorgen voor een rustige en natuurlijke uitstraling in jouw badkamer. Omdat het een natuurproduct is, is geen tegel identiek. Dit zorgt voor een unieke badkamer. Een nadeel daarvan is dat het moeilijker is om de tegels zelf te plaatsen.

Het Tegelplein; dé sanitair tegel outlet!

Ben jij op zoek naar een sanitair tegel outlet? Bij Het Tegelplein heb je een enorme keus aan tegels, voor de woonkamer, keuken en natuurlijk het sanitair. Wij bieden kwaliteit voor een scherpe prijs. Kom eens langs in onze showroom om alle mogelijkheden te bekijken! We voorzien je graag van raad en advies.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday