Inspiratie Over ons Contact

Superstunts op de volgende vloertegels - Evoque White 80x80  -  Groove Antraciet 61x61  -  Manoir Noir 60,4x90,6

Kleine wc inspiratie; hoe richt je een kleine wc in?

Heb jij een klein toilet? Dan kan het een flinke uitdaging zijn om deze zo praktisch mogelijk in te richten. Een kleine wc ruimte inrichten is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je brengt toch aardig wat tijd door in het kleinste kamertje van het huis. Deze ruimte verdient het dan ook om omgetoverd te worden tot een comfortabel en fijn toilet. In dit blog geven we je een aantal inspiratie tips voor een kleine wc.

Begin bij het begin

Bij het inrichten van het toilet begin je natuurlijk bij het toilet zelf. Hier draait de ruimte immers om. Heb je een extreem kleine toiletruimte? Dan zou je kunnen kiezen voor een verkort toilet. In alle andere gevallen zal een inbouwreservoir voldoen.

Een prima alternatief voor een kleine wc ruimte is een hoek inbouwreservoir. Met een iets breder inbouwtoilet kan je daarnaast ook de nodige ruimte creëren. Deze plek wordt in veel gevallen gebruikt om toiletrollen, schoonmaakmiddelen en accessoires neer te zetten.

Kleine wc inspiratie; een zwevend of staand toilet?

Heb jij een kleine toiletruimte die je er wat groter uit wilt laten zien? Dan kun je het beste zo min mogelijk op de vloer zetten. In dit geval is een hangend toilet de perfecte oplossing. Wat dacht je daarnaast van een hangend fontein, toiletverfrissers die je aan de muur kunt hangen en zwevende planken? De toiletruimte lijkt een stuk ruimer zonder spullen op de grond.

Wc tegel ideeën voor een kleine ruimte

Je kunt je toilet groter of kleiner laten lijken met de juiste tegels. De ruimte wordt optisch groter als je kiest voor glanzende tegels die het licht weerkaatsen. Hou in dit geval wel rekening met accessoires. Deze worden ook in de tegels weerkaatst, waardoor de ruimte weer kleiner kan lijken.

Wil je de wc ruimte groter laten lijken? Kies dan niet voor prints. Als er veel contract zit in de motieven dan lijkt de ruimte kleiner. Wil je de ruimte groter laten lijken, kies dan voor grote tegels, structuur tegels, lichte tegels of liggende tegels.

Accessoires in een kleine toiletruimte

Heel veel accessoires in het toilet zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt. Koop daarom alleen wat je echt nodig hebt in het toilet, zoals een wc-borstel, een wc-rol houder, een haakje voor het gastendoekje en een zeepdispenser. Een spiegel creëert meer optische ruimte en is dus een goed idee. Laat andere accessoires, zoals tegeltjes en tierlantijntjes liever links liggen.

Sanitair kopen bij Het Tegelplein in Hoogeveen

Ben je op zoek naar een nieuw toilet? Dan ben je bij Het Tegelplein aan het juiste adres. In onze showroom van ruim 400m2 vind je een groot assortiment aan tegels en sanitair. Van tegels tot douches, kranen en meer! Wij hebben diverse opstellingen van badkamers staan ter inspiratie en adviseren je graag.

Het Tegelplein is gevestigd aan de Kanaalweg 5a in Hoogeveen-Drenthe. Wij zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Op onze website staan onze openingstijden vermeld. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons of kom eens langs!

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday