Inspiratie Over ons Contact

Dubbele wasbak in de badkamer; is dit handig?

Zou jij een dubbele wasbak willen in de badkamer? Als je de badkamer gaat renoveren of als je nieuwe badkamermeubels wilt installeren, dan kun je tegenwoordig kiezen of je een enkele of dubbele wastafel wilt. Heb je een kleine badkamer? Dan is de keus snel gemaakt, je hebt namelijk wel voldoende ruimte nodig om een dubbele wasbak te laten plaatsen. Is jouw badkamer groot genoeg? Dan zou je een dubbele wastafel kunnen overwegen, er zitten namelijk voor- en nadelen aan. In dit artikel vertellen we er meer over.

Waarom kiezen voor een dubbele wasbak in de badkamer?

De grootste reden om te kiezen voor een dubbele wasbak in de badkamer is de functionaliteit. Alleenstaanden zullen niet snel voor twee wastafels kiezen, maar voor stellen of gezinnen kan het heel handig zijn. De ochtend is voor velen een moment van stress, haasten en vechten om de badkamer. Dat hoeft niet meer als er een dubbele wasbak is. Dit kan letterlijk de tijd halveren die nodig is om het hele gezin klaar te krijgen voor de dag. Sommige mensen doen nu eenmaal langer over het wassen en tandenpoetsen dan anderen. Het hebben van twee wastafels kan daar een ware uitkomst in zijn.

Als je een stel bent en je hebt een badkamer met dubbele wasbak, dan heb je een wasbak helemaal voor jou alleen. Dat betekent dat je jouw eigen spullen rond je eigen wastafel kunt stallen zonder dat ze jouw partner in de weg staan. Verzorgingsartikelen en make-up bij de ene wasbak, scheerschuim en mesje bij de andere wastafel, tandpasta in het midden! Bovendien kunnen jullie tegelijk gebruik maken van de badkamer zonder elkaar voor de voeten te lopen.

Een laatste goede reden om een dubbele wasbak in de badkamer te laten plaatsen is de uitstraling van het geheel. Een badkamermeubel met twee wastafels staat heel luxe, het kan de waarde van jouw woning verhogen.

Nadelen van een dubbele wasbak

Een dubbele wasbak heeft een aantal kleine nadelen. Je moet er daarom van te voren goed over nadenken voordat je een keus maakt. Het nadeel zit vooral in de ruimte. Twee wastafels in een badkamer is alleen handig en het staat alleen mooi, als er voldoende ruimte aanwezig is. Misschien is er wel voldoende ruimte om het meubel inclusief wastafels te plaatsen, maar je moet daarna nog wel comfortabel gebruik kunnen maken van de badkamer. Anders ga je elkaar alleen maar in de weg lopen.

Het andere nadeel zijn de kosten en het onderhoud. Twee wastafels betekent dubbele kosten en twee keer zoveel schoon te maken. Het optische en praktische voordeel kan deze nadelen natuurlijk tot een minimum beperken.

Alles voor de badkamer bij Het Tegelplein

Bij Het Tegelplein kun je niet alleen terecht voor allerlei soorten tegels, wij hebben ook een groot assortiment sanitair. Wij bieden sanitair van hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Natuurlijk volgen wij ook de nieuwste trends.

Ben jij op zoek naar een dubbele wasbak voor in de badkamer? Kom dan eens langs in onze grote showroom. Wij hebben een grote keus aan wastafels, in allerlei kleuren en uitvoeringen.

Naast sanitair bieden wij u ook accessoires aan zoals diverse soorten (inbouw) kranen, rainshowers, drains en toilet accessoires.

Wij zijn gevestigd in Hoogeveen-Drenthe en zijn geopend van maandag t/m zaterdag. Kijk even op onze website voor de exacte openingstijden. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar +31 (0)528 – 795 167 of mailen naar info@het-tegelplein.nl.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday