FAQ Over ons Contact

Douchecabine tegels; waar moet je op letten?

Wilt u de badkamer renoveren en bent u daarom op zoek naar douchecabine tegels? Voor de afwerking van een douchewand kiest vrijwel iedereen voor de tegels in de douche. Deze zijn nu eenmaal het meest praktisch. Daarnaast zijn tegels zeer sfeerbepalend. Het Tegelplein heeft veel soorten douchecabine tegels in het assortiment, in verschillende stijlen en alle maten. Maar waar moet u eigenlijk op letten als u tegels in de douche wilt plaatsen?

badkamer uitzoeken

Vloer en wand tegels in douche

Als u nieuwe tegels voor de badkamer uitzoekt, dan kunnen deze geschikt zijn voor de vloer, de wand of voor beiden. Meestal kunnen wandtegels niet op de vloer geplaatst worden, maar het is vaak wel mogelijk om vloertegels op de wanden te plaatsen. Dit komt door de dikte en sterkte van de verschillende badkamertegels. Een vloertegel wordt speciaal gemaakt om op te staan of lopen, deze moet daarom steviger en harder zijn dan een wandtegel. U kunt het best kiezen voor een aparte vloer- en wandtegel. U kunt kiezen voor dezelfde kleur en stijl of juist voor verschillende, maar aanvullende kleuren en uitvoeringen.

Vloerverwarming onder  badkamervloer

De badkamervloer is dé plek voor vloerverwarming. Denkt u eens in hoe heerlijk het zou zijn om nooit meer op een koude badkamervloer te stappen! De vloer zal door de vloerverwarming echter wel een stukje hoger komen te liggen. U moet hier rekening mee houden bij het uitzoeken van de tegels in de douche. Het zou anders zomaar kunnen gebeuren dat de deur naar de badkamer niet meer open of dicht kan. Houd u daarom goed rekening met de dikte van de vloertegel die u in de badkamer wilt laten plaatsen.

Voorkom gladheid van de tegels

Eén van de belangrijkste eisen waar douchecabine tegels aan moeten voldoen is dat ze antislip zijn. Gladheid in de douche kan namelijk voor ernstige ongevallen zorgen. Als u kiest voor een hoogglans tegel met een gladde afwerking dan levert dit een spekgladde vloer op. U kunt voor de vloertegel van de gehele douche daarom het best kiezen voor een ruwe tegel. Bij Het Tegelplein vindt u een groot aanbod van vloertegels die zeer geschikt zijn voor de douche.

Douchecabine tegels bij Het Tegelplein

Bent u op zoek naar douchecabine tegels? Dan bent u bij Het Tegelplein aan het juiste adres! Wij hebben een groot assortiment vloer- en wandtegels, waaronder douchecabine tegels in veel verschillende stijlen en in alle mogelijke maten. Op onze website tonen wij een deel van onze collectie, maar komt u vooral langs in onze showroom om een goede keus te maken! Wij staan klaar voor al uw vragen en voorzien u graag van advies. Het Tegelplein levert producten en diensten aan particulieren, maar ook zakelijke klanten kunnen bij ons terecht. Wij zijn gevestigd in Hoogeveen, onze openingstijden staan vermeld op de website. Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor u en/of uw bedrijf? Neem dan contact met ons!

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday