FAQ Over ons Contact

Douche tegels; tips en trends

Bent u van plan om uw badkamer een metamorfose te geven? Dan bent u bij Het Tegelplein aan het juiste adres! Wij bieden namelijk een groot assortiment douche tegels. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor sanitair. Zo kunt u een gehele badkamer bij ons samenstellen, met badkamer meubels en sanitair dat perfect aansluit op de nieuwe douche tegels.

Kunnen alle tegels eigenlijk gebruikt worden voor de badkamer? En wat zijn eigenlijk de trends op gebied van badkamertegels? In dit artikel kunt u er meer over lezen!

glazen deur douche

Wat zijn douche tegels?

Douche tegels zijn tegels die in een badkamer geplaatst kunnen worden zonder dat dit inbreuk doet op de veiligheid. Niet alle tegels zijn hier geschikt voor. Tegels met een glad oppervlak kunnen namelijk heel glad worden door het douchen en het condens in de badkamer. Douche tegels zijn daarom meestal voorzien van een ruw oppervlak. Dat geldt vooral voor een douche tegel die bestemd is voor de vloer. Voor wandtegels is een ruw oppervlak niet noodzakelijk, waar ze wel aan moeten voldoen is dat de tegels volledig waterdicht zijn.

Als u op zoek gaat naar tegels voor uw badkamer, dan kunt u vanwege deze redenen het best vragen om speciale douche tegels.

Douche tegel tips en trends

Tot een aantal jaar geleden werden er voor de badkamer douche tegels gebruikt die vrij standaard waren. In de meeste gevallen ging het dan om neutrale kleuren als wit of beige. Wat formaat betreft werd er vrijwel altijd gekozen voor vierkante tegels van 10 x 10 of 20 x 20.

Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden als u uw badkamer wilt renoveren met mooie tegels. Op dit moment zijn grijstinten heel trendy, vaak gecombineerd met natuurlijke materialen en kleuren. Wat u ook kunt doen is de vloer van uw badkamer bekleden met een douche tegel voorzien van een houtlook. Daarnaast kiezen veel mensen tegenwoordig voor een douche tegel met een print op de vloer of op één wand. Dit geeft een speelse en gezellige sfeer aan de badkamer.

Wat formaten betreft zijn er ook veel keuzes te maken. Grote tegels zijn populair, maar ook kleine tegels, zoals mozaïek of langwerpige tegels.

Douche tegels schoonmaken

Het enige nadeel van douche tegels is dat er vrij snel kalkaanslag op komt. Dit wilt u natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen. Het best kunt u daarom douche tegels schoonmaken met natuurlijke schoonmaakmiddelen. Deze zachte middelen tasten de tegels niet aan.

Eén van die zachte schoonmaakmiddelen is schoonmaakazijn, een zeer effectief middel bovendien! U gebruikt dit door een deel op te lossen in lauwwarm water. U kunt dit op de tegels sproeien met een plantenspuit of het erop smeren met een spons. Na een half uur intrekken spoelt u het af met water. U kunt eventueel de douche tegels nog eens afnemen met een schone doek.

Werkt schoonmaakazijn niet voldoende? Douche tegels schoonmaken werkt ook erg goed met een mengsel van soda en groene zeep. Dit mengsel heeft een ontvettende en licht schurende werking.

Inspiratie opdoen?

Wilt u graag inspiratie op doen voor de mooiste tegels voor uw douche? Dan bent u van harte welkom in onze showroom. Maar online inspiratie opdoen kan natuurlijk ook via onze inspiratiepagina. Heeft u vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

× Hoe kunnen wij u helpen? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday