• Beschrijving

Tegelstroken

Tegelstroken prikkelen je creativiteit. Het lijnenspel van de voegen in wit, grijs of zelfs in een kleur, geeft strenge tegels een speelse twist. Daarmee wordt een voeg meer dan een noodzakelijk kwaad. Tegelstroken accentueren een keukenwand. Ze zijn perfect voor een badombouw, ze geven sfeer aan een koofje of schouw. En als je wilt, maken ze vloer en wand tot één geheel.

Voordelen van tegelstroken

  • Eindeloos veel kleur- en vormcombinaties
  • Mogelijkheid om accenten aan te brengen
  • Keuze uit professioneel patronen of een eigen ontwerp.

Wandtegels of vloertegels?

Tegelstroken zijn verzaagde vloertegels. Het zijn daarom ook altijd door-en-door gebakken tegels; keramische tegels kun je niet verzagen. Tegelstroken zijn dus altijd vloertegels in exact dezelfde tint en kwaliteit als de vloertegels waaruit ze verzaagd zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om grafische effecten toe te passen. Je bent niet beperkt tot één kleur, maar kunt verschillende maten in verschillende kleuren combineren.

Tegelstroken en tegelpatronen

Tegelstroken kun je zelf combineren tot een mooi geheel, maar er zijn ook veel voorbeeldpatronen met uitgekiende kleur- en maatverhoudingen. Laat je erdoor inspireren of neem ze één op één over. Die patronen zijn er van allerlei merken. Kom je er zelf niet uit? We hebben een strokencalculator in huis waarmee we precies uitrekenen hoeveel je nodig hebt van welke maat en kleur. Daarnaast zijn er kant-en-klare tegelstrook-modules, compleet met een legpatroon voor de tegelzetter.

Laat je inspireren

Wil je zien hoe je een tegelstrook toepast in een wand? Bij Het Tegelplein laten we je graag allerlei voorbeelden zien.