• Beschrijving

Traditionele tegels

Klassiek wonen met allure. In een sfeer die wordt bepaald door fraaie stukken antiek en stijlvolle accessoires. Overal warme kleuren en mooie materialen. New classic, noemen we die woonstijl ook wel. Met accessoires van bijvoorbeeld Rivièra Maison of Riverdale. Grote haardpartijen met een romantische touch, fotolijstjes en schilderijen in olieverf. Op de vloer zien we keramische tegels, marmer of natuursteen, natuurlijk op een comfortabele manier gelegd: compleet met vloerverwarming.

Wonen in stijl

Een klassieke stijl voer je door in het hele huis. In de hal, in badkamer en toilet. Een klassiek bad-op-pootjes bijvoorbeeld, nostalgische kranen en elegant gevormd sanitair. Natuursteen in de badkamer is prachtig, maar kwetsbaar. Het vergt zorgvuldig onderhoud. We hebben voor de badkamer ook keramische tegels die bijna niet van echt natuursteen te onderscheiden zijn. Zodat je stijl combineert met gemak!

Friese witjes

In elke klassieke keuken passen Friese witjes, handgemaakte wandtegels van 13 bij 13 centimeter. Friese witjes zijn meestal nét een beetje off-white, zelfs naar het grijzige toe. Met de gecraqueleerde variant lijkt het alsof de tegeltjes recht uit de negentiende eeuw komen. Heb je plek voor iets bijzonders? Breng daar een met de hand beschilderd tegeltableau aan, bijvoorbeeld met boerderijdieren, stillevens of Oudhollandse taferelen in kleuren naar keuze.

Engelse keuken

Ben je meer van de stijlvolle sfeer van een Engelse cottage? Dan kies je de bijpassende accessoires, het old-fashioned keukengerei, en natuurlijk een klassieke Engelse keuken. Op de vloer bijvoorbeeld een geblokt zwart-witpatroon van ongeglazuurde tegels. Of Belgisch hardsteen, gezoet of getrommeld. Achter het aanrechtblad en het geëmailleerde fornuis natuurlijk de glanzende handgevormde Engelse tegeltjes van 10 bij 10 in karakteristieke kleurencombinaties.

Nog meer classics

Bij Het Tegelplein hebben we nog meer inspiratie in klassieke wand- en vloertegels. Kom eens kijken en je doet gegarandeerd een vondst: precies die tegel die bij jouw traditie past!